TEAM

Dr. Stijn Van der Donckt
Orthopedisch chirurgen

Vanaf 1 februari 2017 wil ik de dienst Orthopedie van het az Glorieux versterken.

Meer over Dr. Stijn Van der Donckt
Dr. Stijn Van der Donckt
Specialisatie:
  • Rug- en nekchirurgie
  • Voet-, en enkelchirurgie

Dr. Stijn Van der Donckt

Orthopedisch chirurgen

Vanaf 1 februari 2017 wil ik de dienst Orthopedie van het az Glorieux versterken.

Met groot enthousiasme wil ik samen met de collegae de uitdaging aangaan om een regionale Spine Unit uit te bouwen. Een Spine Unit die voldoet aan alle hoogste wettelijke verplichtingen. Dit in nauwe multidisciplinaire samenwerking met de diensten neurochirurgie ( Dr Van de Kerckhove en Blyen), de pijnkliniek en de fysische geneeskunde.

Deze stap is noodzakelijk in de ontwikkeling van het toekomstige ziekenhuislandschap. De bundeling van onze ervaring op het vlak van de behandeling van alle mogelijke pathologieën van de wervelzuil is een aanzet om ook in de toekomst nog de verdere behandeling van deze pathologie in al zijn facetten in de regio vlaamse ardennen te verankeren. Ook mijn link met het Universitair Ziekenhuis Gent , waar ik spine consulent ben , kan alleen maar de ervaring en kennis bevorderen.

Verder zullen we zeker ook binnen de dienst de reeds bestaande voetchirurgie verder uitbouwen in al zijn facetten.

Geboren en getogen in de vlaamse ardennen heb ik een grote affiniteit met de regio. Ik bracht mijn jeugd door in Wannegem-lede, liep middelbare school en volgde muziekacademie in Oudenaarde. Nadien promoveerde ik als arts aan de Ugent in 1998 en voltooide mijn specialisatie in de orthopedische chirurgie in 2004. Reeds tijdens de doctoraatsjaren van mijn opleiding had ik een ontluikende voorliefde voor de wervelzuil – en voetpathologie, welke ik verder ontwikkelde tijdens mijn specialisatiejaren.

In 2004 keerde ik terug naar mijn heimat en vervoegde ik de dienst Orthopedie in het az Oudenaarde. Vanaf het begin nam ik er de zorg voor wervelzuil- en voetpathologie voor mijn rekening. Verder bleef en blijf ik nog actief in het Universitair Ziekenhuis om mij verder te kunnen bekwamen in deze boeiende pathologie. Ik neem nog steeds deel aan verschillende publicaties en ontwikkelingen in dit vakgebied. Nog jaarlijks vervul ik lesopdrachten voor de interuniversitaire ‘MaNaMa’opleiding assistenten orthopedie, studenten arts, revaki en verpleegkunde. Dit ook om mijn passie voor mijn vakgebied over te dragen aan andere gezondheidswerkers .

Na bijna 13 jaar ga ik hier de uitdaging aan om samen met de collegae, door kennis en kunde te bundelen, een meerwaarde te zijn in ons vakgebied voor de patiënt, de eerstelijnszorgverleners en gans de regio.

Graag wil ik bijdragen in een respectvolle samenwerking met de collegae van de eerste lijn, om aldus als team naar kwaliteitsvolle gezondheidszorg te streven. Aarzel niet mij te contacteren voor advies en overleg.

Maak een afspraak
MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG
Ronse
08.00 - 12.00
Oudenaarde
14.00 - 18.00
Ronse
14.00 - 18.00
Ronse
09.00 - 12.00 (Oneven weken)
Ronse
10.00 - 12.00
Oudenaarde
14.00 - 18.00

Opmerking:
Al onze chirurgen zijn opgeleid in de algemene orthopedie en traumatologie (ongevallen), en kunnen dus op alle terrein een juiste diagnose stellen en behandeling starten. Bij problemen die zeer specifiek zijn kan de arts u naar zijn collega doorverwijzen voor een meer specialistische behandeling.